19 Απριλίου 2024 | 19:10

Διαφήμιση του τόπου μας και παρακαταθήκη για το μέλλον είναι η απάντηση επιχειρηματιών μας του τουρισμού σε ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες

Δημοσιεύτηκε 10:01 - 26/02/2021 Διαφήμιση του τόπου μας και παρακαταθήκη για το μέλλον είναι η απάντηση επιχειρηματιών μας του τουρισμού σε ακυρώσεις κρατήσεων από τουρίστες

 Πολλές είναι οι ακυρώσεις κρατήσεων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία.

Είναι σημαντικό και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον η απάντηση που δίνεται στα ακυρωτικά των κρατήσεων μέιλ που καταφθάνουν στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων στο νησί μας.

Μία ευγενική και αισιόδοξη απάντηση δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να έλθουν σε μία μεταγενέστερη ημερομηνία ή αν αυτό δεν είναι εφικτό την επόμενη χρονιά.

Χρειάζεται πραγματικά ψυχική δύναμη και επαγγελματισμό στην δύσκολη αυτή περίοδο να κρατάμε κρυμμένη την αγωνία που έχουμε μέσα μας  αλλά επιπλέον και να "βγάζουμε" προς τα έξω αισιοδοξία και ευγένεια, διαφημίζοντας το νησί μας ως ασφαλή και φιλόξενο προορισμό.

  Σας παραθέτουμε τυχαία μία ακύρωση που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά και την υποδειγματική απάντηση του επιχειρηματία που καλό θα ήταν να την λάβουν υπόψιν και άλλοι - πλην τουρισμού - όσον αφορά την εικόνα του νησιού που πρέπει να βγάζουμε προς τα έξω... 

" Καλημέρα φίλε, ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και μακριά από τον covid-19. Όπως μπορεί να ακούσατε, την Δευτέρα η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι οι διεθνείς πτήσεις από την Βρετανία δεν θα ξεκινήσουν πριν τα μέσα Μάϊου. Αποτέλεσμα αυτού οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν όλες τις πτήσεις του Απριλίου που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έλθουμε στην Κάλυμνο, όπως προγραμματίζαμε. Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μέχρι τότε και να μπορέσουμε να έλθουμε είτε αργότερα τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο. Συγγνώμη, ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας επισκεφθούμε το συντομότερο. Να μένετε ασφαλείς, ευχαριστούμε πολύ...."

Και η απάντηση από τον συμπατριώτη μας...

"Χαιρόμαστε που ακούμε ότι είστε όλοι καλά... να μην ανησυχείτε καθόλου για την ακύρωση, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που περνάμε το τελευταίο διάστημα. Η Κάλυμνος παραμένει όπως την ξέρετε, πανέμορφη και αισιόδοξη. Ο καλός καιρός και το καλό φαγητό αποτελούν ισχυρή αντίσταση στην πανδημία. Όπως όλοι οι προορισμοί, έτσι και εμείς, έχουμε περιπτώσεις με covid-19  και 3 θανάτους ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Το νοσοκομείο μας, οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν εξαιρετική δουλειά, οργανώνοντας ένα θάλαμο 10 κλινών για ασθενείς με covid, πλήρως εξοπλισμένο. Στην Ελλάδα ξεκίνησε ο εμβολιασμός τον Ιανουάριο, έχει εμβολιαστεί περίπου το 10% του πληθυσμού. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έλθει και η σειρά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό προκειμένου να μπορέσουμε να  προσφέρουμε ασφαλείς και ξένοιαστες διακοπές σε όλους εσάς που θα μας έλθετε και που έχετε τόσο πολύ κουραστεί με τα κρούσματα και τις καραντίνες. Πιστεύουμε ότι και αυτό το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο, ιδιαίτερα αν οι αρχές συνεχίσουν τις συγκεχυμένες πληροφορίες και τα μέτρα προς τους επαγγελματίες και στους επισκέπτες. Παρόλα αυτά ο καλός καιρός, ο ήλιος μας, είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όπως ακριβώς και πέρυσι. Γνωρίζουμε ότι δύσκολα μπορεί κάποιος να προγραμματίσει το ταξίδι του, ωστόσο εμείς είμαστε εδώ και σας περιμένουμε προκειμένου με ασφάλεια, με καλό φαγητό και τον ήλιο μας, να σας προσφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε... Σας ευχόμαστε να είστε καλά και ασφαλείς. "  

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση