20 Απριλίου 2024 | 11:18

"Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους και να πραγματοποιούνται στο σύνολο των εργαζομένων οργανωμένα, επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης" ζητάει ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου

Δημοσιεύτηκε 13:59 - 02/03/2021 "Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους και να πραγματοποιούνται στο σύνολο των εργαζομένων οργανωμένα, επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης"  ζητάει ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου

Σύλλογος Εργαζομένων                          Προς: κ. Διακομιχάλη Δημήτρη

Δήμου Καλυμνίων                                               Δήμαρχο Καλυμνίων

                                                           Κοιν/ση: κ. Τσέρο Ηλία

                                                                        κ. Ζωϊδη Παντελή

                                                                        Αντιδημάρχους

                                                                        Μ.Μ.Ε

                                                                                                                        

κ. Δήμαρχε

Μετά τη γνωστοποίηση των πολλών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε στελέχη-μέλη της Δημοτικής Αρχής και σε εργαζόμενους, στις Υπηρεσίες του Δήμου, ανακοινώθηκε η διακοπή της λειτουργίας των αντίστοιχων υπηρεσιών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε αυτούς. 

Οπωσδήποτε η μη χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στους δικαιούχους δημοτικούς υπαλλήλους επιδεινώνει τα αποτελέσματα της πανδημίας στον Δήμο μας. Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών δεν είναι τυχαία, καθώς δεν πραγματοποιούνται στο σύνολο των εργαζομένων οργανωμένα, επαναλαμβανόμενα τεστ και δε γίνονται τακτικά απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας.

Η  ασφάλεια και η υγεία πρωτίστως δεν είναι  μόνο ατομική υπόθεση και δεν αποτελεί υπερβολικό κόστος η χορήγηση  των Μ.Α.Π. στους εργαζόμενους. Βάσει της ΚΥΑ του 2019 και του 2020, μπορούμε άμεσα να προμηθευτούμε το αναγκαίο μέρος των Μ.Α.Π. για την ασφάλεια των εργαζομένων, ειδικά στην καθαριότητα, στους εργατοτεχνίτες και στο δημοτικό συνεργείο.

Εν κατακλείδι προτείνουμε να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, να γίνουν ξανά απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους και να πραγματοποιούνται στο σύνολο των εργαζομένων οργανωμένα, επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης. 

 

 

                                                                              Κάλυμνος 1/3/2021

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                             Η Γραμματέας

Ρήγας Μικές                                                                            Φλώρου Μαρία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση