24 Απριλίου 2024 | 19:20

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΚΚΕ για την έλλειψη οξυγόνου στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Δημοσιεύτηκε 11:04 - 03/03/2021 Ερώτηση της Κοινοβουλευτικης Ομάδας του ΚΚΕ για την έλλειψη οξυγόνου στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Θέμα: Να εξασφαλιστεί επάρκεια οξυγόνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου


     Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί της Καλύμνου, για δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα  2 μηνών, καθώς και την αύξηση των νοσηλευομένων,  παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε οξυγόνο, στο Βουβάλειο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου. Ελλείψεις που είχαν  επισημανθεί, με αναφορά στις 9-1-21 από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Καλύμνου και στο οποίο ουδέποτε απάντησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ή το Υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση με την έλλειψη οξυγόνου είναι εγκληματική, αφού το Νοσοκομείο αναγκάζεται να ζητήσει τη χορηγία φιαλών οξυγόνου από το Δήμο, με ποσό που εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, στις 23-2-21 και αναφέρεται σε προμήθεια φιαλών οξυγόνου με το ποσό των 1.973,46€.

Την ίδια στιγμή η 2η ΔΥΠΕ, με κυβερνητικές υποδείξεις, εγκρίνει στη λογική του κόστους οφέλους, το ποσό των 70.000 € για την προμήθεια οξυγόνου και όχι το απαιτούμενο ποσό για την αγορά γεννήτριας παραγωγής και αποθήκευσης οξυγόνου, που θα δώσει την δυνατότητα της αυτάρκειας στο Βουβάλειο Γ.Ν. Καλύμνου. 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,  τι μέτρα θα λάβει ώστε να αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα με επάρκεια οξυγόνου στο ΓΝ Καλύμνου.

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση