25 Απριλίου 2024 | 22:22

«Αναστέλλονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 οι κατεδαφίσεις έργων που υφίστανται σε αιγιαλό, παραλίες, όχθες και παρόχθιες ζώνες», Μίκα Ιατρίδη.

Δημοσιεύτηκε 13:18 - 03/03/2021 «Αναστέλλονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 οι κατεδαφίσεις έργων που υφίστανται σε αιγιαλό, παραλίες, όχθες και παρόχθιες ζώνες», Μίκα Ιατρίδη.

«Αναστέλλονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 οι κατεδαφίσεις έργων που υφίστανται σε αιγιαλό, παραλίες, όχθες και παρόχθιες ζώνες», Μίκα Ιατρίδη.

 

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναστέλλεται μέχρι τις 31/10/2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα, που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης της ισχύος του νέου νόμου.

 

Η τροπολογία αφορά κάθε είδους έργα που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών.  

 

Με την κατάθεση της τροπολογίας, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε σχετικά:

 

«Η αναστολή των κατεδαφίσεων, μέχρι τις 31/10/2021, δείχνει ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση των καταστάσεων της πανδημίας και λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

 

Είχαμε ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία για την ανάγκη να δοθεί χρόνος, λόγω της πανδημίας, στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να προχωρήσουν στις διαδικασίες νομιμοποίησης και τακτοποίησης των συγκεκριμένων έργων.

 

Ο χρόνος αυτός δίνεται με τη συγκεκριμένη τροπολογία και δεν επηρεάζεται, κατά αυτόν τον τρόπο, η λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων για τη θερινή περίοδο και δεν επηρεάζονται γενικά και οι υπόλοιποι χρήστες, όπως, για παράδειγμα, οι αλιείς.

 

Σε συνεργασία με τους φορείς και την κοινωνία, συνεχίζουμε να προωθούμε λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση