18 Απριλίου 2024 | 19:10

Κορωνοϊός: Παραμένουν άταφοι στην Κρήτη οι δύο Καλύμνιοι - Η δραματική έκκληση των συγγενών τους

Δημοσιεύτηκε 13:11 - 29/03/2021 Κορωνοϊός: Παραμένουν άταφοι στην Κρήτη οι δύο Καλύμνιοι - Η δραματική έκκληση των συγγενών τους

Έκκληση σε δραματικούς τόνους προς κάθε αρμόδιο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να μεταφερθούν στην Κάλυμνο, από την Κρήτη όπου παραμένουν άταφοι, οι σοροί δυο ανδρών που κατέληξαν από τον νέο κορωνοϊό, κάνουν μέσω του Newpost οι συγγενείς τους.

Όπως αναφέρουν «δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως οι άνθρωποι μας θα ταφούν σε έναν ξένο τόπο και να μην έχουμε την δυνατότητα να τους ανάψουμε ένα κερί, ενώ δεν θα μπορέσουμε καν να τους αποχαιρετίσουμε».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να στείλουν σχετικό με το θέμα τους έγγραφο μέσω του γραφείου τελετών που αναμένει να παραλάβει τις σορούς, προς τους κυρίους, Κοντοζαμάνη, Πλακιωτάκη και Αρκουμανέα στο οποίο αναφέρουν πως, «πριν τρεις ημέρες απεβίωσαν στο Ηράκλειο της Κρήτης δύο συμπατριώτες μας Καλύμνιοι, ο Εμμανουήλ Μαγκλής του Σταύρου και ο Αντώνιος Φράγκος του Μιχαήλ από COVID-19. Στο Ηράκλειο βρέθηκαν έπειτα από αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ από την Κάλυμνο. Μέχρι σήμερα, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα τους λόγω έλλειψης δυνατότητας ταρίχευσης στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, όπου μεταφέρθηκαν και κατέληξαν».

Προτείνουν μάλιστα την μεταφορά των σορών με σκάφος που υπάρχει η δυνατότητα να ναυλώσουν «το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου και ανήκει σε συμπατριώτη μας Καλύμνιο, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει τις σωρούς και των δύο, τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά του COVID. Το σκάφος μπορεί να αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου και - χωρίς ενδιάμεσο σταθμό – να φθάσει στο λιμάνι της Καλύμνου, όπου επίσης με κάθε μέτρο προφύλαξης, να γίνει η ταφή των συμπατριωτών μας».

Επίσης, παραθέτουν και τα στοιχεία του σκάφους και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη του. Οι συγγενείς των νεκρών από την προηγούμενη εβδομάδα βιώνουν μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία, καθώς εκτός από την απώλεια τους, έχουν να διαχειριστούν και τα κακώς κείμενα της γραφειοκρατίας αλλά και τις αγκυλώσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Το μόνο που ζητούν είναι κάποιος αρμόδιος να δώσει λύση σε αυτή την σκληρή για αυτούς δοκιμασία.

Τεζάρης Μιχάλης

newpost.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση