16 Απριλίου 2024 | 17:16

Η SAOS Ferries θα μεταφέρει εντελώς δωρεάν όλους τους επιβάτες στα Δωδεκάνησα τους «νεκρούς μήνες»

Δημοσιεύτηκε 18:09 - 03/04/2021 Η SAOS Ferries θα μεταφέρει εντελώς δωρεάν όλους τους επιβάτες στα Δωδεκάνησα τους «νεκρούς μήνες»

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη απέστειλε η εκπρόσωπος της SAOS Ferris κα Μαρία Μανούση γνωστοποιώντας τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που θα υλοποιήσει η εταιρεία στη νησιωτική Ελλάδα εντός του 2021.

Αναλυτικά:
 

Kύριε Υπουργέ,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή μου, σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής μας, από κοινού με τους κυρίους Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα, καθώς και τον πατέρα μου, Φώτη Μανουση εκπληρώνοντας την υπόσχεσή μας να σας κοινοποιήσουμε τις κοινωνικού χαρακτήρα δράσεις του ομίλου μας.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τρέχουσας συγκυρίας και σε συμφωνία με τις προσπάθειες του Υπουργείου προς αποκατάσταση του πλήγματος που υπέστη η νησιωτική Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας covid19, αποφασίσαμε να σας συνδράμουμε στο σχετικό έργο σας.

Δεδομένων των συνθηκών, είναι μονόδρομος για εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ανιδιοτέλεια, τιμώντας την ιστορία της ναυτιλίας στην πατρίδα μας αλλά και του ομίλου μας.

Βάσει αυτών, καταλήξαμε στις παρακάτω αποφάσεις για παροχές προς τους νησιώτες μας και το επιβατικό κοινό γενικότερα:

1) Επεκτείνοντας το μέτρο που εφαρμόσαμε καθ' όλο το προηγούμενο έτος με αξιοσημείωτα μεγάλη επιτυχία, αυτό της δωρεάν μεταφοράς επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων από και προς το Καστελόριζο, αποφασίσαμε την επέκταση εφαρμογής του για όλο το 2021 ώστε τα πλοία του ομίλου μας να μεταφέρουν το σύνολο των επιβατών από και προς τα νησιά του Καστελόριζου, της Ανάφης και της Δονούσας εντελώς δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης και της δωρεάν μεταφοράς των Ι.Χ. οχημάτων τους.

2) Επιπλέον, κρίνουμε σκόπιμο να εστιάσουμε και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης, κατά τις χρονικές περιόδους που προηγούνται και έπονται της θερινής περιόδου, οπότε και η επιβατική κίνηση αναμένεται να είναι μειωμένη. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε και τα τρία πλοία του ομίλου μας, (ΕΓ/-ΟΓ Σταυρός, ΕΓ/-ΟΓ Σαόνησος, Ε/Γ-Δ/Ρ Ζέφυρος), κατά την εκτέλεση των δρομολογίων τους σε όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές τις οποίες εξυπηρετούν, να μεταφέρουν, κατά τα χρονικά διαστήματα από 15-5-2021 έως και 30-6-2021, καθώς και από 15-9-2021 έως και 31-10-2021, εντελώς δωρεάν όλους τους επιβάτες προς όλους τους υπόλοιπους προορισμούς τους (Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Νίσυρο, Κω, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Κάρυστο, Κύθνο, Κέα, Λαύριο, Πάρο, Νάξο, Αιγιάλη, Κατάπολα, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα, Θηρασιά, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Πυθαγόρειο Κάλυμνο, Ψέριμο, Μαστιχάρι Κω).

Κύριε Υπουργέ,

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί ήδη από πέρυσι, με το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης επιβατών και ΙΧ οχημάτων, από και προς το Καστελόριζο, καταδείξαμε ότι ένας μικρός σε μέγεθος όμιλος, όπως ο δικός μας, δύναται να εισάγει καινοτομίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Έτσι, και φέτος θεωρούμε βέβαιο ότι οι παραπάνω παραχωρήσεις μας θα συντελέσουν στην ανακούφιση των συμπατριωτών μας, καθώς και θα λειτουργήσουν επικουρικά στο έργο του Υπουργείου σας, και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ευελπιστώντας ότι οι παραπάνω ενέργειές μας θα αποτελέσουν παράδειγμα μίμησης και για άλλες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να επωμιστούμε το αντίστοιχο βάρος, αγνοώντας το σχετικό κόστος, με μόνο ελατήριο την αγάπη προς τον τόπο μας και την προσπάθεια για την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

 

Για τον όμιλο SAOS FERRIES,

Μαρία Μανούση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση