20 Απριλίου 2024 | 17:07

Η Jet2 μεταφέρει τα πακέτα διακοπών για μετά τις 24 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε 10:22 - 11/04/2021 Η Jet2 μεταφέρει τα πακέτα διακοπών για μετά τις 24 Ιουνίου

Μετά τις 24 Ιουνίου μεταφέρει η Jet2 τα πακέτα διακοπών και την έναρξη των πτήσεων προς όλους τους προορισμούς και προφανώς προς τη Ρόδο. Η απόφαση αυτή, κοινοποιήθηκε χθες στους συνεργάτες της Jet2 στη Ρόδο.
Οπως αναφέρεται στην επιστολή, η Jet2 αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης όλων των πτήσεων έως τις 24 Ιουνίου 2021 μετά την έκθεση της Global Travel Taskforce προς την Κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου.
Στην επιστολή αναφέρεται παραπέρα ότι είναι ασαφής η πιθανή έναρξη των πτήσεων σε οποιονδήποτε από τους προορισμούς από τα μέσα Μαΐου, όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά. Η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με τους πελάτες της προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επιλογές τους που περιλαμβάνουν την εκ νέου κράτηση χωρίς χρέωση ή πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά.
Η Jet2 αναφέρει ότι θα συνεχίσει να πράττει σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, θέλοντας να παρέχει στους πελάτες της, οι οποίοι εργάζονται σκληρά για τις θερινές τους διακοπές, έγκαιρες πληροφορίες ανά πάσα στιγμή.
Πάντως, όπως είχε γράψει η «δ», η JET2 είχε ενημερώσει τον περασμένο Φεβρουάριο τους τουριστικούς παράγοντες της Ρόδου ότι προέβη φέτος σε αύξηση της τάξης του 18% των αεροπορικών της θέσεων σε σύγκριση με το 2019, ενώ σχεδιάζει την περαιτέρω αύξηση των θέσεων κατά 10% τη σεζόν του 2022 σε σύγκριση με το 2021!
Η JET2 σκόπευε να συνδέει τη Ρόδο με αεροδρόμια της Μ. Βρετανίας από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου. Μάλιστα, η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εξετάζει να παρατείνει τις πτήσεις μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου από και προς τη Ρόδο!
Υπενθυμίζεται ότι η JET2 είχε προσθέσει στο πρόγραμμά της για τη Ρόδο 20 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου από το Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ, το Μάντσεστερ, το Νιουκάστλ και το Λονδίνο Στάντστεντ. Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στο νησί και με πάνω από 70 βίλες.
Ανάγκη να γίνουμε «πράσινος» προορισμός
Όπως φαίνεται, οι τρέχουσες εξελίξεις και η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ανατρέπουν κάθε προγραμματισμό γύρω από την επανεκκίνηση της τουριστικής σεζόν. Σε προχθεσινό δελτίο τύπου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ματσίγκος ανέφερε ότι το ουσιαστικό μήνυμα που προκύπτει από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού του Ην. Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον είναι ότι δεν βιάζονται για το άνοιγμα των ταξιδιών και προ παντός δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών τους για κανένα λόγο.
Όπως αναφέρει περαιτέρω ο κ. Ματσίγκος, όσο βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάσταση του βαθέως κόκκινου, θα είναι αποκλεισμένη σαν προορισμός μέχρι τα επιδημιολογικά μας δεδομένα να βελτιωθούν δραστικά. Τα ίδια δεδομένα θα λάβουν υπ’ όψη τους και οι άλλες βασικές εθνικότητες που αποτελούν τους επισκέπτες μας. Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα ο προορισμός να γίνει ΠΡΑΣΙΝΟΣ στον υγειονομικό χάρτη, πράγμα που απαιτεί υπευθυνότητα και σχολαστική τήρηση των υγειονομικών μέτρων απ’ όλους, εργαζομένους και μη στον τουρισμό.

Από: Δημήτρης Γκαρτζώνης

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση