19 Απριλίου 2024 | 09:38

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δημοσιεύτηκε 12:46 - 04/05/2021 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ:  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


<< ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ >>  
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
Σύρος 4/5/2021
 
<< ΔΙΑΡΚΗΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ >>
 
Την Πρωτομαγιά δεν γιορτάζουμε μόνο την ανθοφορία και τις ομορφιές της ανοιξιάτικης φύσης . Είναι ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των εργατικών τους δικαιωμάτων και για καλύτερες συνθήκες εργασίας .
 
Την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο 90.000 εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν ζητώντας το 8ωρο για εργασιακό ωράριο και βελτίωση των εργασιακών συνθήκων . Από τότε μέχρι σήμερα , ο κόσμος της εργασίας και του καθημερινού μόχθου τιμά τους αγώνες των εργαζομένων και συνεχίζει να παλεύει .
 
Είναι διαρκής ο αγώνας :
- Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και για καλύτερες συνθήκες εργασίας
- Να γίνεται πράξη το δικαίωμα στην δουλειά
- Για την περιφρούρηση του κοινωνικού κράτους που έχει << ως πυλώνες >> , την δημοσιά  παιδεία και την δημοσιά υγειά
- Για δίκαιο συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό σύστημα
 
Ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς πραγματοποιείται με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας αλλά και υπό το βάρος των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών του COVID – 19 . Με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που υπηρετεί στο Ε.Σ.Υ να δίνει την δύσκολή μάχη για να διασφαλίσει την δημοσιά υγειά .
 
Σε αυτές τις πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες οι εργαζόμενοι οφείλουν να διατηρήσουν την ενότητα τους , να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και να αγωνιστούν για να διαφυλάξουν τις κατακτήσεις τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους .
 
Είναι ώρα ευθύνης για το συνδικαλιστικό κίνημα και τον κόσμο της εργασίας . Να εφαρμοσθεί Lockdown … στις αντεργατικές πολίτικες  και στην ανεργία .Την αβεβαιότητα και την αγωνιά για το αύριο να την αντικαταστήσει η ομαλότητα και η ευημερία της εργατικής τάξης .
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού << ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ >> - Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Ρόδου – Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.ΠΕ και Κ.Π. Α.Δ.Ε.Δ.Υ
ReplyReply AllForwardEdit as new
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση