19 Απριλίου 2024 | 03:31

Καθολικό λοκντάουν για την Κάλυμνο: 'Εντονος διάλογος Διακομιχάλη με δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε 15:27 - 05/05/2021 Καθολικό λοκντάουν για την Κάλυμνο: 'Εντονος διάλογος Διακομιχάλη με δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Συνδέσεις» βρέθηκε καλεσμένος με τηλεφωνική σύνδεση σήμερα ο δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, για να σχολιάσει τα γεγονότα που οδήγησαν σε lockdown το νησί μας. 

Υπήρξε εντονότατη αντιπαράθεση από τον κ. Διακομιχάλη όμως, όταν κατά την προσπάθεια του να κάνει έκκληση στις υγειονομικές αρχές της χώρας για άμεσο εμβολιασμό , πρότεινε τον εμβολιασμό από εμβόλιο συγκεκριμένης εταιρείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει». Οι δημοσιογράφοι στον αντίλογο, παρότρυναν τον δήμαρχο λέγοντας του πως ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει άμεσα με οποιοδήποτε εμβόλιο είναι διαθέσιμο, καθότι ο λόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπερέχει οποιασδήποτε απόψης πολιτικού προσώπου, στο οποίο ο κ. Διακομιχάλης απάντησε εντόνως μη δεχόμενος τον αντίλογο.

Το έντονο κλίμα συνεχίστηκε με την χαρακτηριστική δήλωση του Δημάρχου πως: « πήγαν λάθος αρκετά πράγματα όπως ο συνωστισμός στις εκκλησίες, το ότι ο κόσμος έχει μια συμπεριφορά που δεν εφαρμόζει τα μέτρα. Κάτι έφταιξε, κάποιοι έχουν φταίξει. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρχές που έπρεπε να ελέγξουν αυστηρά τον κόσμο». Η δήλωση  «Είναι μια κατάσταση όμως που δεν πάμε να δούμε πίσω τι έφταιξε, αυτήν την ώρα υπάρχει ένα θέμα, αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε» , προκάλεσε την παρέμβαση της δημοσιογράφου λέγοντας πως « προφανώς πρέπει να δούμε τι έφταιξε προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην επαναληφθούν αυτές οι συμπεριφορές» , στο οποίο ο κ. Διακομιχάλης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το που οδεύει η κατάσταση στο νησί μας.

Χαρακτηριστικό είναι και το σχόλιο του κ. Βασιλακόπουλου, καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφορικά με την κατάσταση στην Κάλυμνο . «Έχω την αίσθηση πως η Κάλυμνος έχει απασχολήσει ξανά την επιδημιολογική επιτήρηση. Προφανώς οι Καλύμνιοι είναι λιγότερο προσεκτικοί στην τήρηση των κανόνων, διότι το να ξεφεύγει μια περιοχή υγειονομικά επανειλλημένες φορές, μάλλον είναι θέμα συμπεριφοράς και όχι ιδιαίτερων υγειονομικών  χαρακτηριστικών…»

 

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα:
 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση