26 Απριλίου 2024 | 18:23

Βρέθηκε λύση για τους εργαζόμενους στην Κάλυμνο - Ποιοι και πώς θα μετακινηθούν

Δημοσιεύτηκε 18:33 - 10/05/2021 Βρέθηκε λύση για τους εργαζόμενους στην Κάλυμνο - Ποιοι και πώς θα μετακινηθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, για εργασιακούς λόγους θα μπορούν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι μετά από rapid test και μόνο μια φορά με προορισμό το νησί στο οποίο εργάζονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι μεταβούν στην Κω για λόγους δουλειάς, θα πρέπει να παραμείνουν μέχρι νεοτέρας.

Λύση για το μείζον πρόβλημα που είχε ανακύψει και αφορούσε την μετακίνηση εκατοντάδων κατοίκων της Καλύμνου που βρίσκεται σε καθεστώς καθολικού lockdown και εργάζονται σε γύρω νησιά, δόθηκε μετά από παρέμβαση του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας, κυρίου Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για εργασιακούς λόγους θα μπορούν να μετακινούνται οι εργαζόμενοι μετά από rapid test και μόνο μια φορά με προορισμό το νησί στο οποίο εργάζονται. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όσοι μεταβούν στην Κω για λόγους δουλειάς, θα πρέπει να παραμείνουν μέχρι νεοτέρας.

Όπως εξηγούσε ανώτατη πηγή της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο Newpost, «σεβόμαστε την ανάγκη για εργασία, αλλά στο νησί υπάρχει μεγάλη διασπορά κορωνοϊού και δεν θα ρισκάρουμε τυχόν μετάδοση του και σε άλλες περιοχές που δεν υπάρχει πρόβλημα. Ως εκ τούτου η μεταφορά θα γίνει άπαξ». Παράλληλα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση μελισσοκόμων από την Κάλυμνο, ζητώντας του να κάνουν « υπομονή μερικές ημέρες για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας», ενώ έχει ζητηθεί από τον λιμενάρχη του νησιού, να δίνει έγκριση μετακίνησης μόνο όταν πραγματικά το απαιτούν οι ανάγκες.

Η εντολή μετακίνησης των πολιτών του νησιού, κατ΄εξαίρεση και όπως περιγράφεται παραπάνω, έχει μεταφερθεί προφορικά και στον έπαρχο κύριο Μουσελή.

Το θέμα είχε αποκαλύψει το Newpost που τόνιζε τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας τους λόγω lockdown αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Κάλυμνο, που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες, οικοδομικές εργασίες, με την μελισσοκομία, στην περιφέρεια και στην ΔΕΗ, καθώς δεν τους παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησής τους. Ουσιαστικά οι εργαζόμενοι ήταν «εγκλωβισμένοι» στην Κάλυμνο λόγω καθολικού lockdown με την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να μην έχει μεριμνήσει για την δυνατότητα μετακίνησής τους, ούτε με την χρήση self test, όπως γίνεται σε άλλους εργασιακούς κλάδους, ούτε με βεβαίωση εργασίας, κάτι που προκαλεί σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού πρόβλημα στους ίδιους και στις οικογένειες τους

~newpost.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση