20 Απριλίου 2024 | 07:21

"Γίνε ο Ήρωας της ελληνικής Μεσογείου": Συμμετοχή του 8ου Νηπιαγωγείου στο Bravo Schools

Δημοσιεύτηκε 11:29 - 11/05/2021 "Γίνε ο Ήρωας της ελληνικής Μεσογείου": Συμμετοχή του 8ου Νηπιαγωγείου στο Bravo Schools

Το 8ο Νηπιαγωγείο Καλύμνου με την προϊσταμένη νηπιαγωγό του, κ. Παπαδοπούλου Γεωργία, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους "BRAVO SCHOOLS", όπου καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για έναν καλύτερο κόσμο. Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου γίνεται με ένα project που είχε γίνει νωρίτερα κατά το σχολικό έτος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" και έχει θέμα "Γίνε ο ήρωας της Ελληνικής Μεσογείου".



Σύμφωνα με την περιγραφή του project στην επίσημη σελίδα του Bravo Schools, σκοπός της εργασίας αυτής είναι η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών καθως όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται : "Η ενεργός εμπλοκή των παιδιών της προσχολικής ηλικίας σε περιβαλλοντικά ζητήματα είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης. Οι μικροί μαθητές κρατούν το μέλλον του πλανήτη στα χέρια τους, και η φωνή τους αποτελεί μοναδικό εργαλείο επικοινωνίας για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης έξω από το σχολείο, σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι ενεργοί πολίτες θα λογοδοτήσουν στο μέλλον στα σημερινά παιδιά και για το λόγο αυτό οφείλουν να ακούσουν τη φωνή τους και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις. Οι μικροί μαθητές μέσα από την ολοκλήρωση αποστολών γίνονται οι ήρωες της ελληνικής Μεσογείου όχι μόνο ανακαλύπτοντας τρόπους προστασίας των θαλάσσιων ζώων υπό εξαφάνιση, αλλά γιατί καλούν όλη την κοινωνία να λάβουν μαζί τους αποφάσεις για να σώσουν το θαλάσσιο περιβάλλον ως κρίκο της περιβαλλοντικής αλυσίδας και ισότιμη συνιστώσα της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης."

Μπορείτε να στηρίξετε την δράση τους ψηφίζοντας εδώ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση