25 Απριλίου 2024 | 05:03

Η παράταξη Μαστροκούκου για την πανδημία

Δημοσιεύτηκε 10:59 - 12/05/2021 Η παράταξη Μαστροκούκου για την πανδημία

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 11/05/2021

Στις 6/05/2021 με σχετικό έγγραφό μας, δημοσιευμένο στα ΜΜΕ, ζητάμε την εφαρμογή και ενεργοποίηση της σχετικής νομοθεσίας περί εκτάκτων φαινομένων, για να στηριχθούν αναλόγως όλοι οι πληττόμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Καλύμνου.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει θεσπίσει σχετική νομολογία και αντίστοιχες επείγουσες ρυθμίσεις, για την αντιμετώπιση καταστροφικών συνεπειών.

Ως καταστροφικές συνέπειες εκτάκτου ανάγκης, λογίζονται και τα  αποτελέσματα, οικονομικά ,κοινωνικά, αναπτυξιακά…., από το τετράμηνο παρατεταμένο καθολικό lockdown της Καλύμνου. Ισοδυναμεί με ουσιαστική κήρυξη της περιοχής μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα, οι εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού οι αυτοαπασχολούμενοι και γενικώς τα νοικοκυριά της Καλύμνου, έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει και υποχρεούται, να προχωρήσει σε μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων Καλυμνίων.

1.Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης . 

Να χορηγηθεί έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος σε Όλα τα πληγέντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που περιέρχονται ή περιήλθαν προσωρινά ή μόνιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown .Προτείνουμε η ενίσχυση να γίνει: α) ανά κατοικία-νοικοκυριό και β) ανά επιχείρηση. Η ενίσχυση να μην είναι μικρότερη των (5.000) Ευρώ, όπως έγινε σ΄ άλλες πληγείσες περιοχές της πατρίδας μας.

2 Το χορηγούμενο ποσό να είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

3 Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης λόγω του  παρατεταμένου lockdown και χορήγηση παράτασης προθεσμίας σε οφειλές προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικούς φορείς.

4 Παράταση συμβάσεων εργασίας προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για να καταστεί ικανή η Διοίκηση στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών.

5.Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας σ΄ όλους  χώρους.

6.Μείωση  των συντελεστών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας(ΦΠΑ) ,σύμφωνα με  άλλες πληγείσες περιοχές, από διαφορετικούς λόγους.

7.Κατεπείγουσες διατάξεις για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Κάλυμνος περιμένει την έμπρακτη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας.

Για την Παράταξη

Μαστροκούκος Γιάννης

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση