20 Απριλίου 2024 | 04:58

Τμήμα κατάρτισης για πληρώματα και διασώστες του ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει στο Δημόσιο ΙΕΚ της Λέρου

Δημοσιεύτηκε 12:15 - 26/05/2021 Τμήμα κατάρτισης για πληρώματα και διασώστες του ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει στο Δημόσιο ΙΕΚ της Λέρου

Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα λειτουργήσει στα πλαίσια του Δημόσιου ΙΕΚ της Λέρου, τμήμα για καταρτιζομένους Διασώστες - Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, διάρκειας πέντε εξαμήνων.

Η φοίτηση στο τμήμα αφορά απόφοιτους Λυκείου και θα είναι διάρκειας πέντε εξαμήνων, (πιθανόν 2 έτη φοίτησης και ένα 6μηνο πρακτική εξάσκηση). Ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί η σχετική εγκύκλιος και πιθανόν  αν ο καταρτιζόμενος διαθέτει ήδη πτυχίο ΙΕΚ Νοσηλευτικής (ή παρεμφερές) η φοίτηση θα είναι μονοετής εκτός την πρακτικη. 

Οι εγγραφές θα γίνονται τον Ιούλιο και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που θα γίνει γνωστή με την εγκύκλιο και αφορά απόφοιτους Λυκείου και αναμένονται διευκρινήσεις, καθώς από φέτος θα υπάρχει για τους αποφοίτους η δυνατότητα συμπλήρωσης και 2ου μηχανογραφικού για τα ΙΕΚ.

Είναι μια προοπτική πολύ σημαντική για τα νησιά της περιοχής και ειδικά για την Κάλυμνο, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την στελέχωση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, το οποίο καλύπτεται με αποσπάσεις και συμβασιούχους. 

palmostiskalymnou.blogspot.com/

Προσαρμοσμένη αναζήτηση