19 Απριλίου 2024 | 22:32

Δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου "Σκεύος Ζερβός" για τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων

Δημοσιεύτηκε 10:14 - 11/06/2021 Δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον Ιατρικό Σύλλογο Επαρχίας Καλύμνου "Σκεύος Ζερβός" για τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων

 Μετά από αίτημα του Ιατρικού συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, έφθασε και παραδίδεται σήμερα στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.

Ένα χρήσιμο εργαλείο στα πλαίσια της προστασίας των αθλουμένων.

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία, αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σόκ. Οι απινιδωτές χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες στους χειροκίνητους και τους αυτόματους, σε κάθε περίπτωση αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ίδιο απινιδωτή είχε προμηθευτεί για πρώτη φορά το 2009 ο κ. Γεώργιος Μαύρος, ως πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του δήμου, ο οποίος με την παρουσία νοσηλευτή είχε φροντίσει να διασφαλίζεται όσο γίνεται περισσότερο η ασφάλεια των αθλουμένων.

Πολύ σημαντική κίνηση αυτή από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση