20 Απριλίου 2024 | 02:16

"Πως αλλάζουν οι καιροί" - Πρώτος "έτρεξε" ο Δήμαρχος να υποδεχτεί το πλοίο "ΣΤΑΥΡΟΣ" στο λιμάνι "

Δημοσιεύτηκε 10:24 - 24/07/2021 "Πως αλλάζουν οι καιροί" - Πρώτος "έτρεξε" ο Δήμαρχος να υποδεχτεί το πλοίο "ΣΤΑΥΡΟΣ" στο λιμάνι "

Ο Δήμαρχος, που πριν ενάμιση χρόνο "λοιδωρούσε" τα δημοσιεύματα του "Παλμού της Καλύμνου" για την αναγκαιότητα ένταξης του νησιού στο δρομολόγιο του Ε/Γ Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ, χθες βράδυ "έτρεξε" πρώτος στο λιμάνι και περιχαρής υποδέχτηκε το πλοίο της εταιρείας "SAOS FERRIES", το οποίο πλέον ενέταξε την Κάλυμνο στο δρομολόγιο του προς Ρόδο, με ενδιάμεσους σταθμούς 5 νησιά αλλά και προς Καστελλόριζο, 2 φορές την εβδομάδα.

Μετά και από ενέργειες του βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά, το πλοίο  Ε/Γ Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ, έφτασε απόψε στο λιμάνι, όπου και θα διανυκτερύσει, για να ξεκινήσει το πρωί στις 07:00 το πρώτο  δρομολόγιό του με αφετηρία την Κάλυμνο, προς Κω, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, Σύμη και Ρόδο, ενώ 2 φορές την εβδομάδα προβλέπεται σύνδεση της Καλύμνου με το Καστελλόριζο και συνολικά θα εκτελεί 4 δρομολόγια την εβδομάδα από και προς Κάλυμνο.

Ο Δήμαρχος, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΛΤ, Μιχάλη Μπούκη, ήταν στην προβλήτα να υποδεχτούν το πλοίο και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, ενώ στη συνέχεια στη σελίδα της παράταξης του Δημήτρη Διακομιχάλη, αναρτήθηκαν φωτογραφίες και "διθυραμβικά" σχόλια, για μια ακόμη επιτυχία σε σχέση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλύμνου. 

Για το ιστορικό να θυμίσουμε πως ήταν οι αρχές του 2020, όταν προγραμματίστηκε το δρομολόγιο και ο "Π.τ.Κ." αναδείκνυε την ύπαρξή του και την απουσία της Καλύμνου από τον σχεδιασμό αυτής της γραμμής. 

Ο Δ. Διακομιχάλης, "επιτέθηκε" τότε, για μια ακόμη φορά,  στη σύνταξη της σελίδας και με εντελώς "ανυπόστατους" ισχυρισμούς, χαρακτήρισε το δρομολόγιο "αδιάφορο για την Κάλυμνο" και πως αφορούσε μια γραμμή "σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας" (ποιας άραγε;), προσπαθώντας να καλύψει φυσικά την αδυναμία του να παρέμβει και να διεκδικήσει την γραμμή αυτή για το νησί. 

Την ίδια περίοδο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστροκούκος, με ερώτησή του στον Δήμαρχο στο Δ.Σ., ουσιαστικά τον επέκρινε γιατί "απεμπολούσε σημαντικά δρομολόγια για το νησί", όμως στη συνέχεια "ανέκρουσε πρύμνα" και άλλαξε "το τροπάριο", (άγνωστο για ποιους λόγους ...) βλέποντας στην προοπτική το ΣΤΑΥΡΟΣ να έχει αφετηρία την Κάλυμνο, έναν "δούρειο ίππο" του Μανούση, που θα αλλώσει τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ" (στον σύνδεσμο το σχετικό δημοσίευμα με τις αναφορές σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου https://palmostiskalymnou.blogspot.com/2020/02/blog-post_85.html), μια τοποθέτηση για την οποία ήδη έχουμε απαντήσει και θεωρούμε πως δεν προσφέρει στον δημόσιο διάλογο μια παρόμοια επανάληψη.

Η σημερινή στάση του Δημάρχου, δείχνει πως αναγνώρισε, έστω και με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου και με τις ανάλογες συνέπειες για την Κάλυμνο, πως το νησί δεν έχει "την πολυτέλεια" να μένει εκτός δρομολογίων και έχει αλλάξει την πολιτική του στον τομέα αυτό. 

Βέβαια αποτελεί μια ακόμη δικαίωση του "Π.τ.Κ", που επέμενε με σειρά δημοσιευμάτων στην αναγκαιότητα ένταξης της Καλύμνου στο δρομολόγιο, που εκτός του ότι αποτελεί μια ακόμη γραμμή για το νησί, κυρίως  όμως δίνει σημαντικές οικονομικές προοπτικές για τους τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματίες, που θα έχουν πρόσβαση με τα προϊόντα τους στις αγορές 5 νησιών με τα αυτοκίνητά τους. Μια ακόμη δικαίωση, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος για το νησί, σε αντίθεση με την γραμμή από Β. Ελλάδα (Καβάλα), που θα προσεγγίζει με το πλοίο Διαγόρας την περιοχή, μέχρι Πάτμο και Λέρο, όχι όμως την Κάλυμνο.  

(Το Ε/Γ Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ είναι ένα πλοίο 84 μέτρων, που μεταφέρει 587 επιβάτες και 100 οχήματα)

Τα δρομολόγια του πλοίου είναι τα εξής:

https://palmostiskalymnou.blogspot.com/2021/07/blog-post_23.html?m=0&fbclid=IwAR1OCagHyfE5QVvcu_tg-DkLPX44csLaH-JLuGuhSAOwCvEQtvAzut1Rqks

Προσαρμοσμένη αναζήτηση