24 Απριλίου 2024 | 06:05

Ανοίγουν και πάλι τα διεθνή σύνορα της Αυστραλίας μετά από 19 μήνες

Δημοσιεύτηκε 10:39 - 07/10/2021 Ανοίγουν και πάλι τα διεθνή σύνορα της Αυστραλίας μετά από 19 μήνες

Μετά από 19 μήνες, κλειστών συνόρων, η χώρα θα ανοίξει για τις διεθνείς αφίξεις εμβολιασμένων ταξιδιωτών. Το άνοιγμα αναμένεται να ξεκινήσει από το Σύδνεϋ, στις αρχές Νοεμβρίου, οπότε η ΝΝΟ, προβλέπεται να έχει πετύχει το στόχο του 80% πλήρως εμβολιασμένων κατοίκων.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο, που έχει αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο, όποιες πολιτείες πιάσουν το όριο του 80%, θα μπορούν να επιτρέπουν το ταξίδια μετ’ επιστροφής στους κατοίκους τους, όπως τόνισε ο κ. Μόρισον.

Η προϋπόθεση για το ασφαλές άνοιγμα των συνόρων, έσπευσε να συμπληρώσει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, είναι να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι πιλοτικές εφαρμογές προγραμμάτων καραντίνας κατ’ οίκον, που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ΝΑ και ΝΝΟ.

Όσοι Αυστραλοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι με τα σκευάσματα που έχει εγκρίνει η αρμόδια αρχή της Αυστραλίας, η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων, Therapeutic Goods Administration (TGA), τότε, θα μπορούν με την επιστροφή τους στη χώρα, να παραμένουν σε επταήμερη καραντίνα στο σπίτι.

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί, με μη εγκεκριμένο σκεύασμα, θα πρέπει να παραμένουν σε 14ημερη καραντίνα σε ελεγχόμενη δομή.

Επιπλέον, για τους εν λόγω πολίτες θα ισχύουν και πλαφόν, ανώτατα όρια, στη δυνατότητα έλευσης στην Αυστραλία.

Επίσης, η Αυστραλία, θα επιδιώξει να συνάψει ειδικές συμφωνίες με κάποιες χώρες για ταξίδια πολιτών δίχως περιορισμούς και υποχρέωση καραντίνας, όταν αυτό επιτραπεί από τις επιδημιολογικές συνθήκες. Μια ανάλογη χώρα, είπε ο κ. Μόρισον, θα μπορούσε να είναι η Νέα Ζηλανδία.

Στις επόμενες εβδομάδες, όπως εξήγησε ο κ. Μόρισον, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν ένα εμβολιαστικό διαβατήριο, το οποίο θα αναγνωρίζεται ευρέως, διαθέτοντας σχετικό ηλεκτρονικό κωδικό, QR code, που θα μπορεί να διαβαστεί παγκοσμίως, βάσει και των κριτήριων που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Βικτώριας, ως προς την υποχρέωση εμβολιασμών.

Οι εργαζόμενοι στους χώρους υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων, οικοδομικών εργασιών και μεταφοράς φορτίων, ήδη, υποχρεώνονταν να εμβολιαστούν.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι ζωτικής σημασίας, που απολαμβάνουν ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης για μετακινήσεις, Authorised Worker, εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται εκτός σπιτιού, θα πρέπει να εμβολιαστούν, με την πρώτη δόση, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, και με τη δεύτερη δόση, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου.

https://www.sbs.com.au/language/greek/audio/australia-is-set-to-begin-reopening-international-borders?fbclid=IwAR2vz8PvXpaK8ni8C6fO8zJzObW8UOY8A_uWZ3IgXDRb9uQtXrI92ZZQRFQ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση