19 Απριλίου 2024 | 14:33

Ξεκίνησε η δοκιμή του πιλοτικού οικοτουριστικού πακέτου στην Κάρπαθο, στο πλαίσιο του έργου DESTIMED PLUS

Δημοσιεύτηκε 10:59 - 09/10/2021 Ξεκίνησε η δοκιμή του πιλοτικού οικοτουριστικού πακέτου στην Κάρπαθο, στο πλαίσιο του έργου DESTIMED PLUS

Στις 7 Οκτωβρίου 2021 ξεκίνησε στο νησί της Καρπάθου η δοκιμή του πιλοτικού οικοτουριστικού πακέτου που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου DESTIMED PLUS από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, σε στενή συνεργασία με τη Εταιρεία Συμβούλων «ΕΞΕΛΙΞΙΣ», τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου, ο οποίος εδρεύει στην Κάρπαθο και έχει στην αρμοδιότητα του τις 29 Προστατευόμενες Περιοχές της Δωδεκανήσου, και το τοπικό τουριστικό πρακτορείο «Karpathos Travel».

Πιο συγκεκριμένα, έξι ειδικοί σε θέματα οικοτουρισμού από την Ιταλία και την Ισπανία έφτασαν την Τετάρτη 6/10 στο νησί και, αφού συνάντησαν την Έπαρχο Καρπάθου- Η.Ν. Κάσου, κα Καλλιόπη Νικολαΐδου, η οποία τους υποδέχτηκε στο Επαρχείο και τους καλωσόρισε προσφέροντας τους δώρα, ξεκίνησαν το ταξίδι εμπειριών στην Κάρπαθο.

Το πενθήμερο οικοτουριστικό πακέτο που έχει σχεδιαστεί είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και περιλαμβάνει ποικίλες και διαφορετικές εμπειρίες, προσκαλώντας τους έξι επισκέπτες να «νιώσουν σαν ντόπιοι στο νησί της Καρπάθου» (Feel like a local in the island of Karpathos).

Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει μία ιστορική διαδρομή στα κτίρια της πρωτεύουσας της Καρπάθου, στα Πηγάδια, και εν συνεχεία επίσκεψη στις Μενετές όπου οι φιλοξενούμενοί μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά την προετοιμασία μίας παραδοσιακής συνταγής αλλά και να συμμετέχουν στη διαδικασία του μαγειρέματος. Η μέρα κλείνει με μια λεπτομερή ξενάγηση σχετικά με τις προστατευόμενες περιοχές της Καρπάθου στο Κέντρο Πληροφόρησης από τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δωδεκανήσου.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους testers στο παραδοσιακό χωριό της Καρπάθου, την Όλυμπο, για να ζήσουν από κοντά τη διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων από τους ντόπιους. Την Τρίτη ημέρα μεταβαίνουν στο λιμάνι του Διαφανίου και από εκεί επισκέπτονται την Προστατευόμενη περιοχή της Σαρίας, όπου έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα περιπατητικά μονοπάτια καθώς και να κολυμπήσουν και να κάνουν snorkeling στην υποθαλάσσια διαδρομή των Παλατιών.

Την τελευταία ημέρα, οι 6 επισκέπτες μας θα βρεθούν στην Αυλώνα και θα ακολουθήσουν μία υπέροχη πεζοπορική διαδρομή προς την Αρχαία πόλη της

Βρουκούντας ενώ το πακέτο ολοκληρώνεται με μια βαρκάδα μέχρι το ιστορικό Τρίστομο, και με την ευχή ότι οι επισκέπτες μας να επιστρέψουν στις χώρες τους έχοντας αποκομίσει μόνο θετικές και όμορφες στιγμές από αυτό το συναρπαστικό τους ταξίδι!

 

* Το έργο DESTIMEDPLUS συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας Interreg MED.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr



 


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση