20 Απριλίου 2024 | 07:09

Αγανάκτηση και φόβος από τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου και του Λαφασιού για την κατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε 11:36 - 20/10/2021 Αγανάκτηση και φόβος από τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου και του Λαφασιού για την κατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή

 

 Τον φόβο αλλά και την αγανάκτηση τους εκφράζουν με επιστολή τους στον Δήμαρχο οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου και του Λαφασιού, για την κατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή τους. Ο κίνδυνος καθίζησης από την ελλιπή συντήρηση και από την καθημερινή διέλευση βαρέων οχημάτων φαντάζει ορατός στα μάτια τους. Ταυτόχρονα προτείνουν και κάποιες λύσεις οι οποίες είναι πολυσυζητημένες κατά το παρελθόν αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Παραθέτουμε την επιστολή αυτούσια:

 

Κάλυμνος, 19/10/2021

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να στρέψουμε την προσοχή σας σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Στεφάνου, του Λαφασίου αλλά και όλοι όσοι διέρχονται της οδού από το Βουβάλι έως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η συγκεκριμένη οδική αρτηρία εξυπηρετεί καθημερινά πολύ μεγάλο αριθμό διελεύσεων και ιδιαίτερα διελεύσεις βαρέων οχημάτων, αφού στην περιοχή του Λαφασίου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις του νησιού μας. Επίσης, από αυτήν την οδό εξυπηρετούνται μεταξύ άλλων και οι διερχόμενοι από και προς το Βαθύ Καλύμνου.

Δυστυχώς όμως, η κατάσταση του συγκεκριμένης οδού δεν επιτρέπει την ομαλή και ασφαλή διέλευση όλων των παραπάνω. Αυτό οφείλεται αφενός στην πολλή μεγάλη κίνηση και αφετέρου στις φθορές που υπάρχουν και αφορούν σε τμήματα του δρόμου που παρουσιάζουν καθίζηση και τμήματα των προστατευτικών τοιχίων τα οποία έχουν γκρεμιστεί.

Επειδή η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι πλέον επικίνδυνη για τους κατοίκους και όσους διέρχονται από τον συγκεκριμένο δρόμο, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας. Συγκεκριμένα, θεωρούμε αναγκαία την επισκευή του οδικού δικτύου που παρουσιάζει εμφανείς φθορές και φαινόμενα καθίζησης καθώς και την επισκευή και συντήρηση των προστατευτικών τοιχίων σε όλο το μήκος της οδού. Επιπλέον, εκφράζουμε την ισχυρή πεποίθηση μας ότι ο δρόμος δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πλέον την διέλευση βαρέων οχημάτων και μάλιστα σε δύο κατευθύνσεις και ζητάμε από εσάς τις άμεσες ενέργειες σας προκειμένου να κατασκευαστεί δεύτερη παραλιακή οδός με αφετηρία από τη θέση της αποθήκης σφουγγαριών του κυρίου Μ. Μακρυλλού και διερχόμενος από τον υφιστάμενο δρόμο που οδηγεί στην προβλήτα, να καταλήξει τελικά πλησίον της εισόδου του εργοστασίου της ΔΕΗ, παρακάμπτοντας τον Τρούλο.

Μία τέτοια παρέμβαση θα επιτρέψει τη μονοδρόμηση της οδού και θα αποσυμφορήσει την αυξημένη κίνηση. Την παραπάνω θέση εκφράζουν οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτήν την προβληματική κατάσταση και συνυπογράφουν περισσότερα από 245 άτομα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την οριστική και ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Με εκτίμηση, Οι υπογράφοντες

Ακολουθούν υπογραφές συμπατριωτών μας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση