26 Απριλίου 2024 | 06:15

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: «Την ΠΕΜΠΤΗ 21 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το "νέο ΕΣΥ"!

Δημοσιεύτηκε 10:02 - 21/10/2021 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: «Την ΠΕΜΠΤΗ 21 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το "νέο ΕΣΥ"!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

«Την ΠΕΜΠΤΗ 21 Οκτώβρη απεργούμε ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το "νέο ΕΣΥ"! Γιατί το αντιδραστικό σχέδιο που η κυβέρνηση βαφτίζει "νέο ΕΣΥ" σημαίνει:

Διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό.
Νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων.
Νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις γιατί στο "νέο ΕΣΥ" "θα παίρνεις ό,τι πληρώνεις".
Νέα δωράκια και νέα πελατεία στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα Υγείας που λιποτάκτησε την περίοδο της πανδημίας.

"Νέο ΕΣΥ" σημαίνει δημόσιες μονάδες Υγείας, αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών». Γι’ αυτό και στο σχέδιο προϋπολογισμού 2022 προβλέπεται μείωση κατά 800 εκατ. στην υγεία.

«Στις 21 Οκτώβρη απεργούμε όλοι εμείς που αρνούμαστε να υποτάξουμε την υγεία του λαού στη λογική του κόστους οφέλους.

 Η κυβέρνηση την ώρα που   κραυγές αγωνίας εκπέμπονται από τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, ρίχνει όλη την ευθύνη στους ανεμβολίαστους και ειδικά στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Τους  τιμωρεί θέτοντας τους σε αναστολή χωρίς καμιά αμοιβή. Αυτοί οι συνάδελφοι μας είναι απαραίτητοι στο σύστημα υγείας και τους θέλουμε δίπλα μας στην καθημερινή μάχη που δίνουμε για την υγεία όλου του λαού. Τους θέλουμε δίπλα μας και εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση τους τιμωρεί και τους πετά στο δρόμο. Τους Φορτώνει τις δικές της ευθύνες για την κακή πορεία αντιμετώπιση της πανδημίας, τους αντικαθιστά κόβοντας για άλλη μια φορά τις κανονικές άδειες του υπόλοιπου εξουθενωμένου προσωπικού.

 Η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει κάθε δυνατό μέτρο για να πεισθούν οι συνάδελφοι και όχι μόνο, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, με πράξεις και όχι μόνο με λόγια. Το ελάχιστον που πρέπει να κάνει είναι να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων πριν τον εμβολιασμό και πρόγραμμα παρακολούθησης μετά. Έτσι που να ελαχιστοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανές παρενέργειες. Να κτιστεί μια μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς την επιστημονική κοινότητα και να αφαιρέσει έδαφος από τους σκοταδιστές, που σπέρνουν τον φόβο για τους δικούς τους σκοπούς.   

Διεκδικούμε μεταξύ άλλων :

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών - συμβασιούχων.
Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση - κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων.
Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλο τον λαό.                                            

                                                                           Κάλυμνος 19-8-2021

 

                       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                  ΛΙΒΥΔΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                                                       ΓΑΒΑΛΑ ΑΡΕΤΗ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση