19 Απριλίου 2024 | 17:28

Στη Χάλκη επικεντρώνεται τώρα το διεθνές ενδιαφέρον

Δημοσιεύτηκε 16:32 - 27/11/2021 Στη Χάλκη επικεντρώνεται τώρα το διεθνές ενδιαφέρον

ο παράδειγμα της Χάλκης που μετατρέπεται στο πρώτο νησί πράσινης οικονομίας εξυμνεί ο γερμανικός τύπος. Εξειδικευμένα έντυπα και ηλεκτρονικές εκδόσεις μεγάλων εντύπων της Γερμανίας με αυξημένη επισκεψιμότητα, φιλοξενούν συγκεκριμένα εκτενή δημοσιεύματα για το φιλόδοξο εγχείρημα της ακριτικής Χάλκης που εντάσσεται στην πρωτοβουλία GR-eco islands.
“Ένα μικρό ελληνικό νησί θέλει να γίνει κλιματικά ουδέτερο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει φιλόδοξους στόχους για το κλίμα. Ένα πρωτοποριακό πιλοτικό έργο στο νότιο Αιγαίο δείχνει πώς μπορούν να εφαρμοστούν”, γράφει ο Gerd Höhler στην ηλεκτρονική έκδοση της handelsblatt.
“Το μικρό νησί της Χάλκης αποτελεί παράδειγμα: Έτσι πρέπει να μοιάζει η βιωσιμότητα στην Ελλάδα”, είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του περιοδικού stern.de.
To ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία με την ονομασία “GR-eco” σύμφωνα με την οποία το νησί έχει αποκτήσει ένα πάρκο φωτοβολταϊκών σταθμών, το οποίο θα καλύπτει μελλοντικά τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας των 478 κατοίκων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επωφεληθούν σύμφωνα με το δημοσίευμα από χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς διακυμάνσεις των τιμών.
Με τη βοήθεια των φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι εκπομπές CO2 του νησιού πρόκειται να μειωθούν κατά περίπου 1800 τόνους ετησίως. Το ετήσιο κέρδος που προκύπτει εκτιμάται σε 180.000 έως 250.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται, ότι το νησί της Χάλκης είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Νοεμβρίου για τα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής ηλιακής ενέργειας.
«Η Χάλκη έχει αγκαλιάσει αυτή την νέα πραγματικότητα. Τα παιδιά του σχολείου απολαμβάνουν καλύτερες παροχές μέσω της τεχνολογίας. Παράλληλα, οι κάτοικοί του και οι επαγγελματίες του νησιού εξυπηρετούνται πολύ πιο εύκολα στις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές εδώ και 15 ημέρες, καθώς έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το δίκτυο 5G.


https://www.dimokratiki.gr/27-11-2021/sti-chalki-epikentronetai-tora-to-diethnes-endiaferon/
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση