24 Απριλίου 2024 | 15:04

Άσχημες συνθήκες για τα παιδιά στο νηπιαγωγείο του Βαθύ

Δημοσιεύτηκε 08:47 - 24/05/2022 Άσχημες συνθήκες για τα παιδιά στο νηπιαγωγείο του Βαθύ

Πάντα ο Βαθύς αποτελούσε έναν ωραίο προορισμό, μία διέξοδος από την καθημερινότητα, μία ωραία ευκαιρία να περπατήσεις στην φύση και να πιεις έναν καφέ στο ωραίο φιόρδ της Ρίνας.

Σε έναν τέτοιο περίπατο βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη δυστυχώς έκπληξη. Γίναμε μάρτυρες των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στο Νηπιαγωγείο Βαθέως!!!

Μια δυσάρεστη πραγματικότητα που αφορά την ασφάλεια, την υγιεινή, την ασφαλή εκπαίδευση των μικρών παιδιών!!!

Στην είσοδο τίποτα δεν δηλώνει πως είναι Νηπιαγωγείο. Υπάρχει μια αυτοσχέδια κατασκευή των δασκάλων, μια ξύλινη μπαλέτα, χρωματισμένη, καλλωπισμένη όσο γίνεται πιο χαριτωμένα που δηλώνει την ταυτότητα του κτιρίου. Το τείχος γύρω από το Νηπιαγωγείο είναι φτιαγμένο από τσιμεντόλιθους, πιτσιλιστούς και τόσο χαμηλούς που το κάθε παιδί μπορεί να περάσει από πάνω του και να βγει έξω στον δρόμο.

Κι όχι μόνο,!!!

Αυτές τις ημέρες κι ένας σκύλος πήδηξε και βρέθηκε στο προαύλιο!!! Όπως μπαίνεις μέσα σε υποδέχεται ένα άβαφο, σκουριασμένο και σπασμένο παγκάκι όπου κάθονται παιδιά!!!

Στο κτίριο, μέσα - έξω, βλέπει κανείς την έντονη ύπαρξη υγρασίας και μούχλας, την αποκόλληση σοβάδων, λόγω του ότι χρόνια έχει να γίνει κάποια παρέμβαση και μόνο οι φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών έχουν μπαλώσει κάποια σημεία. Τα κουφώματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, μόνωση της στέγης δεν υπήρξε ποτέ, μη σοβατισμένοι τοίχοι και ένα προαύλιο γεμάτο κινδύνους!!!

Ο χώρος της παιδικής χαράς στρώθηκε με τσιμέντο και θεωρήθηκε από τους υπεύθυνους πως δεν είναι προτεραιότητα να στρωθεί με τεχνητό χλοοτάπητα!!! Όπως δεν ήταν προτεραιότητα να θερίσουν το οικόπεδο πίσω από το κτίριο το οποίο ήταν γεμάτο από έντομα, σκορπιούς και φίδια, σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και γειτόνων που βλέπουν συχνά φίδια να μπαίνουν στην αυλή. Φέτος ένας γονέας θέρισε εθελοντικά όλα τα χόρτα του προαύλιου, από το πρωΐ έως το βράδυ, και πήρε αέρα η περιοχή. Κούνιες δεν υπάρχουν. Αφαιρέθηκαν από τις εκπαιδευτικούς γιατί το σίδερο που τις κρατάει είναι σκουριασμένο και έτοιμο να σπάσει!!!

Πολλά από όσα έχουν γίνει έχει βάλει λεφτά το σχολικό ταμείο, από τα λεφτά που είναι για τρέχοντα έξοδα. Μισά - μισά με την σχολική επιτροπή σε κάποια άλλα.

Τα ωραία δέντρα του προαύλιου σίγουρα θέλουν κλάδεμα για να φύγουν τα ξερά κλαδιά που πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών...

Εικόνες απογοήτευσης σε έναν χώρο που φιλοξενεί 10 παιδιά, του χρόνου 12, και που θα έπρεπε να είναι το ωραιότερο Νηπιαγωγείο. Ένα Νηπιαγωγείο πρότυπο που θα έδινε μια ηλιαχτίδα χαράς σε ένα χωριό που στερείται πολλά πράγματα!!! 

Εάν επιθυμείτε κάποια στιγμή να περάσετε από εκεί και τα παιδιά είναι μέσα με τις δασκάλες τους, βάλτε καμιά φωνή για να σας ανοίξουν γιατί στην είσοδο δεν υπάρχει ούτε κουδούνι...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση