30 Μαρτίου 2023 | 13:23

Εφυγε από τη ζωή ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Δημοσιεύτηκε 09:39 - 13/02/2023 Εφυγε από τη ζωή ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Εφυγε σήμερτα από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο ο βουλευτής και πρώην υπουργος του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός εδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο στα τελευταία χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να ασχολείται ενεργά με την πολιτική προς το συμφέρον του τόπου του, τον οποίον υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος από πολλές θέσεις.

Η είδηση του θανάτου του Νεκτάριου Σαντορινιού σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στη Ρόδο και στη Σύμη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά και στα Δωδεκάνησα όπως και σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε μόνο φίλους. Η ευγένεια και το ήθος ήταν στοιχεία που τον χαρακτήριζαν σε όλη την επαγγελματική και πολιτική του διαδρομή.

Αυθεντικός και προσηνής, έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο μέχρι και σήμερα.

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1972 και κατάγεται από την Σύμη. Ηταν παντρεμένος και είχε δυο παιδιά.

Ηταν Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Είχε εργαστεί στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και ως υπεύθυνος παραγωγής μιας παραδοσιακής Ροδιακής αρωματοποιίας, ενώ από το 2000 είχε ασχοληθεί ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα χρηματοδοτήσεων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Ρόδου.

Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέχθηκε Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεκλέγεται τον Σεπτέμβριο του 2015.

Κατά την πρώτη του θητεία ως βουλευτής διετέλεσε:

Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.
Συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.
Από τον Σεπτέμβρη του 2015 και μέχρι την ανάληψη της θέσης τού Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διετέλεσε:

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ.
Συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξελέγη εκ νέου Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του ΝΑΤΟ.
Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.
Επίσης, έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» (2012-2014) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Ν. Δωδεκανήσου από το 2010-2013, Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 έως και το Δεκέμβριο 2014, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και σήμερα. Πηγή:www.dimokratiki.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση