4 Μαϊος 2024 | 10:53

Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε Ρόδο και Κάλυμνο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Δημοσιεύτηκε 08:57 - 15/06/2023 Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε Ρόδο και Κάλυμνο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε Ρόδο και Κάλυμνο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

 

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2023 (26 Ιουνίου), το ΚΕΘΕΑ πραγματοποιεί πανελλαδική καμπάνια με σύνθημα «Πάμε μαζί», για να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα συλλογικής δράσης και πολιτικών συμπερίληψης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 284 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση παράνομων ουσιών και από αυτούς 38.624.000 χρειάζονται θεραπεία. Κάθε χρόνο οι θάνατοι που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα ναρκωτικά αγγίζουν το μισό εκατομμύριο, ενώ εξαιτίας των ναρκωτικών χάνονται 42 εκατομμύρια χρόνια «υγιούς» ζωής. Το πρόβλημα των ναρκωτικών πλήττει δυσανάλογα τους πιο ευάλωτους. Συνδέεται με τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, την οικονομία και το περιβάλλον. Επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τις πολεμικές συγκρούσεις, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παγκοσμιοποίηση. Αποτελεί ένα επίμονο και σύνθετο παγκόσμιο ζήτημα που αψηφά τις εύκολες λύσεις και τις απλοϊκές προσεγγίσεις.

Στην Ελλάδα σήμερα, 40 ακριβώς χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης, του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, χρειάζεται να δείξουμε ότι ως κοινωνία διαθέτουμε την κεκτημένη εμπειρία και ωριμότητα, ώστε να εστιάζουμε:

Στην εξάρτηση και όχι στις ουσίες.
Στις αιτίες και όχι στα συμπτώματα.
Στη θεραπευτική υποστήριξη και όχι στην καταστολή.
Στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στις ηθικολογικές κρίσεις.
Στην αποδοχή και στην αλληλεγγύη και όχι στον στιγματισμό και στην περιθωριοποίηση.

Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Για αυτό, «Πάμε Μαζί» για δημόσιες, δωρεάν, προσβάσιμες σε όλους και ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας, που σέβονται τις ανάγκες, τη φωνή και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και των τοπικών κοινωνιών.

«Πάμε Μαζί» για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς!

Η καμπάνια «Πάμε Μαζί» πλαισιώνεται από ανοικτές εκδηλώσεις των προγραμμάτων απεξάρτησης στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και σε καταστήματα κράτησης. Η συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Ειδικότερα οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε Ρόδο και Κάλυμνο είναι οι ακόλουθες:

 

ΡΟΔΟΣ

 

16/06/2023 και ώρα 17:30 : Ποδηλατικός Γύρος της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου με την υποστήριξη του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων, της Cyclopolis, τοπικών ποδηλατικών συλλόγων, του ΕΚΑΒ Ρόδου και με τη συνοδεία της Τροχαίας και Ιατρού - Μέλους του Ιατρικού Συλλόγου. Η Διαδρομή θα είναι γύρω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης με αφετηρία το χώρο στάθμευσης των πρώην εξωτερικών ιατρείων του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου (είσοδος από οδό Παπαλουκά). Η δράση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

21/06/2023 από τις 10:00 έως τις 13:00, το προσωπικό και τα μέλη του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Ρόδου θα βρίσκονται στην Πλατεία Κύπρου στο κέντρο της Ρόδου, όπου θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε ζητήματα εξαρτήσεων.

 

26/06/2023 και ώρα 19:00 :  Θεατρική και Μουσική Παράσταση στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου, στη Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ και την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρόδου, όπου θα συμμετέχουν:

Η Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου που θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιώργου Σακελλαρίδη.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΔΟΠΑΡ που θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Group Therapy», υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της κας Σουζάνας Καρδούλια.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου με τη συμμετοχή του προσωπικού, των μελών και οι γονέων του Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

 

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, η Κινητή Μονάδα Ρόδου θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού της Ρόδου παρέχοντας ενημέρωση  και συμβουλευτική σε ζητήματα εξαρτήσεων.

 

 

 

 

 

28/6/2023 από τις 10:00 έως τις 13:00, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Ρόδου θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Κρεμαστής, όπου θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε ζητήματα εξαρτήσεων.

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ

 

23/06/2023: Ενημερωτική δράση με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε καταστήματα, υπηρεσίες και φαρμακεία της Πόθιας Καλύμνου

 

28/06/2023 και ώρα 19:00: Προβολή ντοκιμαντέρ «Το κοινωνικό δίλλημα» σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Καλυμνίων στο Πνευματικό Κέντρο “Αι Μούσαι” (Κέντρο Πολιστισμού, Ιστορίας & Τέχνης Καλύμνου).

 

01/07/2023 και ώρα 19:00: Φιλικός αγώνας μπάσκετ εφήβων σε συνεργασία με τις ακαδημίες Ε.Α.Κ.Α (Ένωση Αττάλου και Καλύμνου) και την CBA (Calymnos Basketball Academy) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Δημοτικό Στάδιο Καλύμνου. Με την υποστήριξη του Επαρχείου Καλύμνου και του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Καλυμνίων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση