29 Απριλίου 2024 | 08:32

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΑΓΩΝΑ «RODOS CUP 2023»

Δημοσιεύτηκε 15:51 - 28/06/2023 ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΑΓΩΝΑ        «RODOS CUP 2023»

            ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

                                                    «RODOS CUP 2023»

        

    Το Επαρχείο Καλύμνου – Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου , στα πλαίσια των αθλητικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού , θα υποδεχτεί στο νησί της Καλύμνου , στις 24 Ιουλίου τα  σκάφη που θα λάβουν μέρος στον διεθνή  Ιστιοπλοϊκό αγώνα «RODOS CUP 2023». Στη εφετινή διοργάνωση  της οποίας συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναμένεται να συμμετέχουν 65 σκάφη, με 400 ιστιοπλόους από  πολλές χώρες (Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ , Καναδάς  Τουρκία , Κύπρος ,Ισραήλ, Λετονία, Κροατία, Λευκορωσία, κ.ά.) . Ανάμεσα στους προορισμούς που θα προσεγγίσουν τα σκάφη  είναι και το νησί της Καλύμνου, όπου και θα αρχίσουν να φτάνουν περί ώρα  14.00, της 24ης  Ιουλίου, ενώ θα αναχωρήσουν το πρωί της επομένης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο, για τις ανάγκες του αγώνα,  συμμετείχαν εκτός από τα  μέλη της οργανωτικής επιτροπής του RODOS CUP ,  μέλη του Εμπορικού Επιμελητήριου  Δωδεκάνησου και ο ναυτικός πράκτορας κ. Καππαδάκης Βασίλης.

   Ο αγώνας εκτός από τα αθλητικά ιδεώδη τα οποία υπηρετεί, έχει και πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, που προβάλλονται μέσω του αθλητικού γεγονότος, ενισχύονται οικονομικά  από τις επισκέψεις των ιστιοπλόων, αλλά αποτελεί και μια ευκαιρία πολιτιστικών ανταλλαγών  μεταξύ των αθλητών και των κατοίκων των νησιών , ανάπτυξης κοινωνικών δεσμών  και  προοπτική δημιουργίας ενδιαφέροντος για επίσκεψη των νησιών στο μέλλον.

 

 

 

                   

                    Ο Έπαρχος Π.Ε.Καλύμνου

 

                                                                 Εμμανουήλ Γ.  Μουσελλής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση