30 Μαρτίου 2023 | 15:05

Γ. Χατζημάρκος: «Μετατρέπουμε την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία ενδυνάμωσης των δομών υγείας των νησιών μας»

Δημοσιεύτηκε 15:12 - 31/03/2020 Γ. Χατζημάρκος: «Μετατρέπουμε την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία ενδυνάμωσης των δομών υγείας των νησιών μας»


Στην προμήθεια δύο κλωβών αρνητικής πίεσης για την ασφαλή διακομιδή των νησιωτών προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Mε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους πολίτες για αυτήν του την πρόθεση, που είναι η αφορμή για την έκτακτη συνεδριάση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας τη Τετάρτη. Την σημαντικότητα της διαθεσιμότητας θαλάμων αρνητικής πίεσης είχε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο ο καρδιολόγος και τέως επιμελητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Liverpool, Κουκουβάς Μικές

Δείτε παρακάτων την σχετική ανακοίνωση:

Με δεδομένη τη λειτουργία του ΕΚΑΒ με έναν μοναδικό κλωβό αρνητικής πίεσης πανελλαδικά για την ασφαλή διακομιδή ασθενών από λοιμώδη νοσήματα, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου του έκανε γνωστή την πρόθεση της Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με δύο επιπλέον σύγχρονους κλωβούς για τη θωράκιση των νησιωτών του Ν. Αιγαίου.
Άμεσα, ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, αποστέλλοντας στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο σχετική επιστολή συνοδευόμενη και με το σύνολο των σχετικών τεχνικών στοιχείων του αναγκαίου εξοπλισμού.
Μάλιστα, αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου, συγκαλείται εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προκειμένου να εξειδικεύσει τη δαπάνη της προμήθειας και να προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις οι σχετικές διαδικασίες.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Μετατρέπουμε την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία ενδυνάμωσης των δομών και υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας. Βάζουμε πλάτη όπου χρειαστεί, υποστηρίζοντας τις δομές υγείας και την εθνική προσπάθεια. Δεν αφήνουμε να χαθεί ευκαιρία για την θωράκιση και ενδυνάμωση των νησιών μας».
Από την προμήθεια των κλωβών διακομιδής ασθενών με αρνητική πίεση θα ωφεληθούν όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, εκφράζουν με κραυγή αγωνίας την ανησυχία τους από την ελλιπή υγειονομική τους κάλυψη.


Το Γραφείο Τύπου
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση