30 Μαρτίου 2023 | 13:44

Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τα κρούσματα CoVID-19 στη Ρόδο και για το Ινστιτούτο Παστέρ

Δημοσιεύτηκε 13:05 - 01/04/2020 Ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για τα κρούσματα CoVID-19 στη Ρόδο και για το Ινστιτούτο Παστέρ

Με επίσημη του ανακοίνωση ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, δίνει φως σχετικά με τα κρούσματα στο νησί της Ρόδου αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επαλήθευση από το Ινστιτούτο Παστέρ:

 

Σας ενημερώνουμε ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στο πλαίσιο των καθοριζομένων από το ΕΟΔΥ διαδικασιών, ανιχνεύσεις RNA για το Covid-19 σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα θετικοί διαπιστώθηκαν ένα βρέφος την 26/03/2020 και ένα ενήλικο άτομο την 31/03/2020.

Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Επιπροσθέτως επισημαίνονται τα παρακάτω:

α. το Ινστιτούτο Παστέρ είναι ιδιωτικός φορέας με τον οποίο συνεργάζεται το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, αποτελεί δε από τους πλέον αξιόπιστους φορείς στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

β. Κατά τον έλεγχο κάθε ύποπτου δείγματος πραγματοποιείται ένας αρχικός έλεγχος ο οποίος στη συνέχεια επαναλαμβάνεται , ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αξιοπιστία της διαδικασίας. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί την ένδειξη για τις περαιτέρω ενέργειες.

Επισημαίνεται ότι οι μόνες αξιόπιστες πληροφορίες προέρχονται από τις έγγραφες ανακοινώσεις του Διοικητή και τα Δελτία Τύπου του Γ.Ν. Ρόδου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση