6 Μαϊος 2024 | 05:06

Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας- Να μην καταναλωθεί

Δημοσιεύτηκε 16:56 - 13/04/2023 Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας- Να μην καταναλωθεί

Ανακαλείται προϊόν συσκευασμένης σταφίδας και ο ΕΦΕΤ κάλεσε όσους το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν. 

Η ανάκληση αφορά το προϊόν ΑΒ Ελληνική Γη σταφίδα Μεσσηνίας 375γρ.» με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228. 

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την «ΑΒ Βασιλόπουλος» ότι προχώρησε σε ανάκληση της σταφίδας, επειδή σε έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία ωχρατοξίνης Α σε συγκέντρωση ανώτερη του νομοθετημένου ορίου.

«Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος να μην το καταναλώσουν», αναφέρει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Η «ΑΒ Βασιλόπουλος» επισημαίνει σε ανακοίνωση πως «σε αυτή και μόνο» την παρτίδα του προϊόντος συσκευασμένης παρτίδας ανιχνεύθηκε ωχρατοξίνη α πάνω από το όριο. Η εταιρεία συμπληρώνει πως, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως εκείνες ορίζονται από την νομοθεσία, προχώρησε στην άμεση απόσυρση του προϊόντος από τα ράφια όλων των καταστημάτων του δικτύου της. 

Παράλληλα καλεί όσους ήδη έχουν προμηθευτεί το προϊόν της συγκεκριμένης παρτίδας «να μην το καταναλώσουν και εφόσον το επιθυμούν να προσέλθουν στο πλησιέστερο κατάστημα του δικτύου της ΑΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία επιστροφής του». 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση