26 Απριλίου 2024 | 18:24

Μήπως κοιμάστε έτσι; Αυτή είναι η χειρότερη στάση για ύπνο- και πρέπει να την ξεχάσουμε

Δημοσιεύτηκε 17:05 - 10/05/2023 Μήπως κοιμάστε έτσι; Αυτή είναι η χειρότερη στάση για ύπνο- και πρέπει να την ξεχάσουμε

Προφανώς δεν είναι όλες οι στάσεις ύπνου ίδιες όταν μιλάμε για σωστή ξεκούραση.

Και μια συγκεκριμένη στάση, άκρως δημοφιλής, είναι αρκετά πιθανό να μας αφήσει με πόνους παρά αναζωογονημένους το πρωί, σύμφωνα με τον James Leinhardt, που δηλώνει ειδικός σε θέματα ύπνου.

Όπως εξηγεί σε βίντεο στο TikTok, ο ύπνος μπρούμυτα με τα χέρια τεντωμένα σε ένα μαξιλάρι θεωρείται σαν «αυτοκινητιστικό δυστύχημα μιας στάσης ύπνου» και προτρέπει τον κόσμο να δοκιμάσουν διαφορετική στάση όταν κοιμούνται.

«Περιστρέφεις τον λαιμό σου, τον στρίβεις», σημείωσε. «Σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά και παλεύεις με όλες τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σου στήλης».

Στο βίντεο, που μετρά πάνω από 52,4 εκατομμύρια views, ο Leinhardt δείχνει σε έναν πλαστικό σκελετό που είναι τοποθετημένος στην ίδια θέση πώς μπορεί να συμπιεστούν οι σπόνδυλοι.

«Έτσι, κερδίζετε μόνο μουδιάσματα, πόνο στον αυχένα και πόνο στην πλάτη», πρόσθεσε. «Και παρόλα αυτά εξακολουθείτε να το κάνετε κάθε βράδυ».

πηγή lifo.gr

 

Παρόλο που κάποιοι υποστήριξαν ότι είναι η «πιο άνετη στάση ύπνου», ο Leinhardt απάντησε ότι μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.

«Όταν κάθομαι σε αυτή την καρέκλα και καμπουριάζω, είμαι άνετα για περίπου 20 λεπτά, ίσως για μισή ώρα το πολύ», είπε σε επόμενο βίντεο.

«Αλλά η πίεση στην κορυφή του ιερού οστού και ο τρόπος που η σπονδυλική μου στήλη είναι σκυμμένη στην καρέκλα θα μου προκαλέσει πάρα πολύ πόνο».

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση